A1000
Předchozí Úvod Nahoru Následující 

 


Dokumentace

Internetový obchod: Barcode - Vše pro čárový kód
Internetový obchod Barcode
Vše pro čárový kód

Kde nás najdete.
Spojení na nás


 

Aplikátor etiket A1000 pro tisk a aplikaci etiket v reálném čase

Pouze pro informaci tyto aplikátory se již nevyrábí !!!

Tiskárna A4+ s aplikátorem etiket A1000Aplikátor etiket A1000 od firmy Cab nabízí v kombinaci s tiskárnou řady A2+, A4+, A6+, A3-2, A3 a A4 levné řešení pro automatické i poloautomatické přesné nalepování etiket na obaly i výrobky. Výrobky jsou v poloautomatickém režimu práce aplikátoru manuelně obsluhou umísťovány do aplikačního stojanu, který zajišťuje přesnou polohu vůči aplikátoru. Následně obsluha ručně např. stiskem tlačítka zahájí vlastní cyklus aplikace etikety na výrobek. 
Pokud je aplikátor součástí automatické výrobní linky může aplikátor zajišťovat automatickou aplikaci etiket na výrobky.
Pneumatický aplikátor je určen pro malé i velké etikety.  Jednoduchá instalace - aplikátor se jednoduše uchytí na čelní panel tiskárny verze "P", tak  jako jiné standardní příslušenství tiskárny.
Etikety lze aplikátorem aplikovat na různě vysoké předměty. Etiketa je pneumatickým válcem (zdvih válce 300mm) s aplikační hlavou vystavena do požadované výšky a přilepena. Rozdíl ve výšce polepovaných předmětů může být až 150 mm. Pokud by tento rozsah výšek nestačil lze použít aplikátor s větším zdvihem pneumatického válce.

Jednoduché seřízení aplikátoru pomocí několika šroubů. Seřízení spočívá v nastavení podtlakové aplikační hlavy do polohy odebrání vytištěné a odlepené etikety z tiskárny. Celý cyklus odebrání a nalepení etikety může být optimalizovaný během zkušebního provozu z ovládacího panelu tiskárny.
Vysoká spolehlivost provozu. Seřiditelná rychlost vystavení válce i velikost přítlaku při nalepování etikety. Aplikátor je vhodný i pro velmi citlivé předměty na tlak, přítlak při nalepování etikety lze snížit i pod 1 kg. Díky tomu je aplikátor bezpečný i pro obsluhu i své okolí. Aby nedocházelo k zanášení podtlakových kanálků na aplikační hlavě, jsou podtlakové kanálky na konci každého aplikačního cyklu profouknuty tlakovým vzduchem.
Pro zajištění dlouhé doby životnosti mechaniky aplikátoru (více než 2 milióny aplikačních cyklů), je vedení pneumatického válce vybaveno kuličkovými ložisky. 
Pro kontrolu celého procesu polepení a synchronizaci s výrobní linkou je aplikátor vybaven PLC rozhraním. Toto rozhraní poskytuje veškeré potřebné informace o stavu tiskárny i aplikátoru a umožňuje řídit zahájení a průběh aplikace etikety na polepovaný předmět.

Video s praktickou ukázkou tiskárny A4+/P s aplikátorem etiket A1000 vybaveným přítlačnou hlavou: 


Typy aplikačních hlav pro aplikátor A1000:

Typ

Přítlačná hlava s odpružením

Foukací hlava

Hlava s aplikačním válečkem

Popis funkce Při lepení vyvíjí mírný tlak na polepovaný předmět.
Během pracovního cyklu aplikátoru musí zůstat polepovaný předmět v klidu na pevné předem definované pozici. Polepované předměty mohou mít různou výšku.
Pracovní plocha přítlačné hlavy je
pokryta teflonovou fólií ve které jsou otvory pro podtlakové kanálky. Etiketa je po vytištění přisáta k povrchu přítlačné hlavy. Následně je vystavena na mírný dotek hlavy s povrchem  polepovaného předmětu a etiketa je uvolněna z přítlačné hlavy zrušením podtlaku. 
Při použití univerzální přítlačné hlavy se podle rozměrů etikety propíchnou odpovídající podtlakové kanálky ve fólii. 
Na objednávku lze vyrobit specielní přítlačnou hlavu pro daný rozměr etikety podle přání zákazníka.
Při lepení nevyvíjí tlak na polepovaný předmět. Tento typ hlavy je vhodný i pro velmi citlivé předměty na tlak.
Během pracovního cyklu aplikátoru může zůstat polepovaný předmět v klidu na pevné předem definované pozici nebo může být v rovnoměrném pohybu. Polepované předměty musí mít  stejnou výšku.
Foukací hlava s přisátou vytištěnou etiketou se vystaví do vzdálenosti cca 10 mm od polepovaného předmětu a tlakovým vzduchem foukne etiketu na polepovaný předmět. 
Foukací hlava se vyrábí pro daný rozměr etikety podle přání zákazníka. 
Při lepení vyvíjí mírný tlak na polepovaný předmět.
Během pracovního cyklu aplikátoru musí být polepovaný předmět v rovnoměrném pohybu. Polepované předměty mohou mít různou výšku.
Hlava s aplikačním válečkem s přisátou vytištěnou etiketou se vystaví až na mírný dotek válečku s povrchem polepovaného předmětu. Pohybující se předmět následně odebere etiketu přitlačovanou válečkem z aplikační hlavy.
Hlava s aplikačním válečkem se vyrábí pro daný rozměr etikety podle přání zákazníka. 
Šířka etikety 25 - 176 mm 25 - 176 mm 25 - 176 mm
Výška etikety 25 - 200 mm 25 - 100 mm 80 - 200 mm
Zdvih válce 220/ 300/ 400 mm
Zdvih válce pod spodní hranu tiskárny 70/ 150/ 250 mm
Tlak vzduchu 4 - 5 bar
Požadovaný tvar povrchu předmětu plochý

Výška předmětu

Proměnná  * - *
Pevná * * *

Stav předmětu při polepování

V klidu  * * -
V pohybu - * *
V rotačním pohybu - - -

Směr aplikace etikety na předmět

Vertikální shora *
Vertikální zdola -
Horizontální -
Přes hranu -

 

Volitelné příslušenství aplikátoru A1000

Pevný stojan

Tiskárna řady A+ s aplikátorem A1000 na pevném stojanu.Podle požadavků zákazníka může být tiskárna s aplikátorem A1000 umístěna na jednoduchém pevném stojanu nad výrobní linkou. Přesnou pozici tiskárny na stojanu lze nastavit a zajistit pomocí dvou šroubů.

 

 

 

 

 

 

 

Variabilní stojan A1600

Tiskárna řady A+ s aplikátorem A1000 na nastavitelném stojanu A1600.Stojan A1600 umožňuje snadné nasazení tiskárny s aplikátorem etiket A1000 na libovolné automatizované výrobní lince. 
Má  velkou stabilitu, je zhotoven z hliníkových profilů. Umožňuje snadné seřízení a přizpůsobení polohy tiskárny s aplikátorem vůči polepovanému předmětu na dané výrobní lince. Pojezdová kolečka umožňují snadné přemísťování tiskárny s aplikátorem na nové pracoviště a následné přesné nastavení do požadované polohy. Tiskárna je připevněna k montážní desce o tloušťce 10 mm.

 

 

 

 

 

 

 

Ruční/ Nožní aktivační tlačítko

Pro poloautomatický provoz aplikátoru lze dodat ruční nebo nožní aktivační tlačítko. Stiskem aktivačního tlačítka připojenému k tiskárně s aplikátorem A1000 lze ručně zahájit cyklus vytištění a nalepení etikety na polepovaný předmět.

 

 

 

 

Optická závora 

Pro automatický provoz aplikátoru na automatické výrobní lince lze dodat optickou závoru. Předmět na výrobním pásu zahájí cyklus automatického polepení etiketou přerušením paprsku optické závory.

 

 


Stažení originálního informačního
 letáku aplikátoru A1000
 pro tiskárny řady A+ (anglicky)
(1900 KB .pdf)*


Stažení originálního informačního
 letáku aplikátoru A1000
 tiskárny řady A+ (německy)
(1900 KB .pdf)*

* K prohlížení souborů
ve formátu pdf je vyžadován
prohlížeč Adobe Acrobat Reader

 

RSS - kanál
Tyto stránky jsou spravovány firmou VVV System s.r.o.
Případné připomínky adresujte na E-mail webmaster@vvvsystem.cz.
Poslední změna: 25 listopadu 2022