4016H
Předchozí Úvod Nahoru Následující 

 


Dokumentace

Internetový obchod: Barcode - Vše pro čárový kód
Internetový obchod Barcode
Vše pro čárový kód

Kde nás najdete.
Spojení na nás


 

Pneumatický aplikátor etiket Typu 4016H pro tisk a aplikaci etiket v reálném čase

Detail aplikační hlavy pneumatického alikátoru 4016HPneumatický aplikátor etiket Typu 4016HAplikátor etiket typu 4016H od firmy Cab nabízí v kombinaci s tiskárnou řady Hermes Q6, Hermes+ 6-2 a Hermes+ 6-3 řešení pro automatické i poloautomatické přesné nalepování etiket na obaly i výrobky. Výrobky jsou v poloautomatickém režimu práce aplikátoru manuelně obsluhou umísťovány do aplikačního stojanu, který zajišťuje přesnou polohu vůči aplikátoru. Následně obsluha ručně např. stiskem tlačítka zahájí vlastní cyklus aplikace etikety na výrobek. 
Pokud je aplikátor součástí automatické výrobní linky může aplikátor zajišťovat automatickou aplikaci etiket na výrobky.
Pneumatický aplikátor je určen pro malé i velké etikety. Jednoduchá instalace - aplikátor se jednoduše uchytí na bok tiskárny.
Etikety lze aplikátorem aplikovat na různě vysoké předměty. Etiketa je pneumatickým válcem (zdvih válce 200mm) s aplikační hlavou vystavena do požadované výšky a přilepena. Rozdíl ve výšce polepovaných předmětů může být až 135 mm. Pokud by tento rozsah výšek nestačil lze použít aplikátor s větším zdvihem pneumatického válce.
Příklad aplikace etiket aplikátorem Typu 4016H na polepovaném předmětu.Příklad aplikace etiket aplikátorem Typu 4016H na polepovaném předmětu.
Jednoduché seřízení aplikátoru pomocí několika šroubů. Seřízení spočívá v nastavení podtlakové aplikační hlavy do polohy odebrání vytištěné a odlepené etikety z tiskárny. Celý cyklus odebrání a nalepení etikety může být optimalizovaný během zkušebního provozu ovládacími prvky umístěnými na tělese aplikátoru.
Vysoká spolehlivost provozu. Seřiditelná rychlost vystavení válce i velikost přítlaku při nalepování etikety. Aplikátor je vhodný i pro velmi citlivé předměty na tlak, přítlak při nalepování etikety lze snížit i pod 1 kg. Díky tomu je aplikátor bezpečný i pro obsluhu i své okolí. Aby nedocházelo k zanášení podtlakových kanálků na aplikační hlavě, jsou podtlakové kanálky na konci každého aplikačního cyklu profouknuty tlakovým vzduchem.
Pro zajištění dlouhé doby životnosti mechaniky aplikátoru (více než 2 milióny aplikačních cyklů), je vedení pneumatického válce vybaveno kuličkovými ložisky. 
Pro kontrolu celého procesu polepení a synchronizaci s výrobní linkou je tiskárna vybavena PLC rozhraním. Toto rozhraní poskytuje veškeré potřebné informace o stavu tiskárny i aplikátoru a umožňuje řídit zahájení a průběh aplikace etikety na polepovaný předmět

Video s ukázkou funkce tiskárny Hermes+ 6L-2 s aplikátorem 4016H vybaveným přítlačnou hlavou: 

Video s ukázkou funkce tiskárny Hermes+ 4L-2 s aplikátorem 4014H vybaveným přítlačnou hlavou s aplikačním válečkem: 

Video s praktickou ukázkou zprovoznění tiskárny Hermes+ 6L-2 s aplikátorem 4016H vybaveným přítlačnou hlavou: 

Aplikátor typu 4016H pro tiskárny Hermes:

Typ

4016H

Přítlačná hlava

Přítlačná hlava s pružinami

Hlava s aplikačním válečkem

4016 L/R 11 F

4016 L/R 31 F

4016 L/R 4100

Přítlačná hlava. Přítlačná hlava s odpružením. Přítlačná hlava s aplikačním válečkem.
Popis funkce Při lepení vyvíjí mírný tlak na polepovaný předmět.
Během pracovního cyklu aplikátoru musí zůstat polepovaný předmět v klidu na pevné předem definované pozici. Polepované předměty mohou mít různou výšku.
Pracovní plocha přítlačné hlavy je
pokryta teflonovou fólií ve které jsou otvory pro podtlakové kanálky. Etiketa je po vytištění přisáta k povrchu přítlačné hlavy. Následně je vystavena na mírný dotek hlavy s povrchem  polepovaného předmětu a etiketa je uvolněna z přítlačné hlavy zrušením podtlaku. 
Při použití univerzální přítlačné hlavy se podle rozměrů etikety propíchnou odpovídající podtlakové kanálky ve fólii. 
Na objednávku lze vyrobit specielní přítlačnou hlavu pro daný rozměr etikety podle přání zákazníka.
Při lepení vyvíjí mírný tlak na polepovaný předmět.
Během pracovního cyklu aplikátoru musí být polepovaný předmět v rovnoměrném pohybu. Polepované předměty mohou mít různou výšku.
Hlava s aplikačním válečkem s přisátou vytištěnou etiketou se vystaví až na mírný dotek válečku s povrchem polepovaného předmětu. Pohybující se předmět následně odebere etiketu přitlačovanou válečkem z aplikační hlavy.
Hlava s aplikačním válečkem se vyrábí pro daný rozměr etikety podle přání zákazníka. 
Šířka etikety 50 - 174 mm 80 - 174 mm 50 - 174 mm
Výška etikety 25 - 210 mm 80 - 210 mm 80 - 250 mm
Zdvih válce 200/ 300/ 400 mm
Zdvih válce pod spodní hranu tiskárny 135/ 235/ 335 mm 160/ 260/ 360 mm
Max. hloubka vnoření etikety 120 mm 100 mm -
Počet cyklů maximálně 45 cyklů/ min. (při zdvihu válce 100 mm, výšce etikety 25 mm a rychlosti tisku 100 mm/ s)
Tlak vzduchu 4,5 bar
Požadovaný tvar povrchu předmětu plochý
Orientace mechaniky tiskárny levá (L) i pravá (R)

Výška předmětu

Proměnná  * *
Pevná * *

Stav předmětu při polepování

V klidu  * -
V pohybu - *
V rotačním pohybu * -

Směr aplikace etikety na předmět

Vertikální shora *
Vertikální zdola *
Horizontální *
Přes hranu -

Tiskárna Hermes+ 4L-2 s krytem a aplikátorem etiket Typu 4014H umístěná na pevném stojanu.Volitelné příslušenství tiskárny s aplikátorem

Pevný stojan

Pevný stojan pro tiskárnu Hermes s aplikátorem.Podle požadavků zákazníka může být tiskárna Hermes s aplikátorem umístěna na jednoduchém pevném stojanu nad výrobní linkou. Přesnou pozici tiskárny na stojanu lze nastavit a zajistit pomocí dvou šroubů.

 

 

 

Dodávané díly pevného stojanu

Deska adaptéru - Deska pro uchycení stojanu k tiskárně s vodícími čepy pro přesnou montáž Deska adaptéru
Profil - Hliníkový profil je dodáván ve standardních délkách 40, 80 a 120 mm. Může být vyroben na požadavek v jiné délce.  Profil
Základní deska - Základní rozměr 500 x 255 mm Základní deska

Montážní deska

Montážní deskaDeska pro uchycení tiskárny Hermes s aplikátorem vybavená vodícími čepy pro přesnou montáž přímo na výrobní linku

 

 

 

Montážní držák

Montážní držák - ukázka použitíTiskárna Hermes s aplikátorem je uchycena ke stojanu pomocí montážního držáku. Který zajistí spolehlivé a přesné uchycení tiskárny. Použitý hliníkový profil 50x50 mm.

 

 

 

 

Posuvné montážní rameno

Posuvné montážní rameno - ukázka použitíHorizontální i vertikální poloha tiskárny Hermes s aplikátorem vůči výrobní lince může být jednoduše upravena při použití posuvného montážního ramene. Použitý hliníkový profil 50x50 mm.

 

 

 

Otočné montážní rameno

Otočné montážní rameno - ukázka použitíHorizontální poloha i natočení tiskárny Hermes s aplikátorem vůči výrobní lince může být jednoduše upravena při použití otočného montážního ramene. Použitý hliníkový profil 50x50 mm.

 

 

 

 

Variabilní stojan 1601 Hermes+

Variabilní stojan 1601 Hermes s nainstalovaným stavitelným držákem pro tiskárnu Hermes+ s aplikátorem.Stojan 1601 Hermes umožňuje snadné nasazení tiskárny s aplikátorem etiket na libovolné automatizované výrobní lince. 
Má  velkou stabilitu, je zhotoven z hliníkových profilů. Umožňuje seřízení a přizpůsobení polohy tiskárny Hermes s aplikátorem vůči polepovanému předmětu na dané výrobní lince. Pojezdová kolečka umožňují snadné přemísťování tiskárny s aplikátorem na nové pracoviště a následné nastavení do požadované polohy. Vlastní tiskárna je připevněna k seřiditelnému montážnímu držáku tiskárny Hermes.
 

 

Variabilní stojan 1601 Hermes 

Základní rám Kolečka a nastavitelné nožičky
Nastavení polohy tiskárny Montážní rameno seřiditelné posuvem se šrouby
Max. zatížitelnost na ramenu délky 500 mm  50 kg
Hmotnost stojanu 36 kg
Max. výška pro aplikaci etiket 1400 mm

 

Variabilní stojan 1602 Hermes

Variabilní stojan 1602 Hermes s nainstalovaným stavitelným držákem pro tiskárnu Hermes+ s aplikátorem.Stojan 1602 Hermes umožňuje snadné nasazení tiskárny s aplikátorem etiket na libovolné automatizované výrobní lince, kde je potřeba pravidelně měnit polohu tiskárny vůči výrobní lince. 
Má  velkou stabilitu. Umožňuje snadné a přesné seřízení a přizpůsobení polohy tiskárny Hermes s aplikátorem vůči polepovanému předmětu na dané výrobní lince. Nastavitelné nožičky umožňují přesné usazení stojanu i na nerovnou podlahu. Vlastní tiskárna je připevněna k seřiditelnému montážnímu držáku tiskárny Hermes.
 

 

Variabilní stojan 1602 Hermes 

Základní rám Nastavitelné nožičky
Nastavení polohy tiskárny Montážní rameno se seřizovacími kličkami v ose x a z
Max. zatížitelnost na ramenu délky 500 mm  50 kg
Hmotnost stojanu 38 kg
Max. výška pro aplikaci etiket 1400 mm

 

Ukázky instalace tiskárny Hermes s aplikátorem na variabilní stojan

Ukázka uchycení tiskárny Hermes pro nalepování etiket ve směru pohybu předmětů po lince zhora.        Ukázka uchycení tiskárny Hermes pro nalepování etiket ve směru pohybu předmětů po lince z boku.        Ukázka uchycení tiskárny Hermes pro nalepování etiket kolmo na směr pohybu předmětů po lince zhora.        Ukázka uchycení tiskárny Hermes pro nalepování etiket kolmo na směr pohybu předmětů po lince z boku.

 

Ruční/ Nožní aktivační tlačítko

Ruční a nožní aktivační tlačítko.Pro poloautomatický provoz aplikátoru lze dodat ruční nebo nožní aktivační tlačítko. Stiskem aktivačního tlačítka připojenému k tiskárně s aplikátorem lze ručně zahájit cyklus vytištění a nalepení etikety na polepovaný předmět.

 

 

 

 

Optická závora 

Optická závoraPro automatický provoz aplikátoru na automatické výrobní lince lze dodat optickou závoru. Předmět na výrobním pásu zahájí cyklus automatického polepení etiketou přerušením paprsku optické závory.

 

 

 


Stažení originálního
informačního letáku
aplikátoru 4016H (anglicky)
(4220 KB .pdf)*


Stažení originálního
informačního letáku
aplikátoru 4016H (německy)
(4230 KB .pdf)*


* K prohlížení souborů
ve formátu pdf je vyžadován
prohlížeč Adobe Acrobat Reader

 

RSS - kanál
Tyto stránky jsou spravovány firmou VVV System s.r.o.
Případné připomínky adresujte na E-mail webmaster@vvvsystem.cz.
Poslední změna: 25 listopadu 2022